Palvelut ja tuet

Sykkyrä ry tukee jäsenperheitään monin eri tavoin. Haluamme olla mukana tukemassa syöpälapsen perheen sujuvaa arkea. Yhdistyksen antaman taloudellista avun turvin sairauden alkuvaiheessa perhe pääsee pahimman yli, kunnes yhteiskunnan taloudellinen tuki on saatu perheen käyttöön. Tärkeässä roolissa toiminnassamme on henkinen vertaistuki, jota kauttamme halutessaan saa.

 

Rahalliset tuet

Syöpään sairastuneen lapsen perhe saa

    • alkuavustuksen 700€
    • sairauden uusiutuessa 700€

Alkuavustuslomake

Liity jäseneksi!

 

Siivous- ja lastenhoitoavustus

Sujuva arki on tärkeä osa syöpää sairastavan lapsen elämää. Sykkyrä ry haluaa auttaa syöpälasten perheiden normaalia arkea. Sykkyrä ry:n jäsenenä voit hakea yhdistykseltä siivous- ja lastenhoitoavustusta. Täytä hakemus huolellisesti ja lähetä se meille. Käsittelemme hakemuksen seuraavassa Sykkyrä ry:n hallituksen kokouksessa.

Siivous- ja lastenhoitoapu tuotetaan yhteistyössä luotettavien palveluntoimittajien kanssa. Kumppanimme menevät perheisiin, joille tuki on myönnetty, tekemään viikko- tai suursiivousta, leipomaan, laittamaan ruokaa, käymään asioilla, hoitamaan sisaruksia tms. Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee perustella tuen tarve ja määrä. Sykkyrä ry:n hallitus tekee päätöksen resurssiensa pohjalta ja sopii palveluntuottajan kanssa toimeksiannosta. Lasku perheelle tuotetusta avusta tulee suoraan Sykkyrä ry:lle.

Lastenhoidon ja siivouksen avustuslomake (pdf)

 

Muut palvelut

Syöpää sairastavassa lapsiperheessä tarvitaan myös muuta tukea kuin rahaa. Sykkyrä haluaa tarjota perheille runsaasti vertaistukitoimintaa. Se auttaa jaksamaan arjessa.

Perheille järjestetyssä toiminnassa on teemailtoja, asiantuntijaluentoja, retkiä, matkoja, äitien ja isien hemmotteluhetkiä, vertaistukiviikonloppuja, erityistukea vanhempien jaksamiseen, konsertteja ja tietoiskuja tuista sekä niiden hakemisesta.

Tulevia tapahtumia voit katsoa kalenterista. Koetuista tapahtumista ja muista uutisista voit lukea etusivultamme.