Sykkyrän vuosi 2020

Mennyt vuosi Sykkyrän toiminnassa oli suurimmaksi osaksi hiljaiseloa koronan vuoksi, mutta tässä vähän muisteluita vuoden 2020 varrelta:

Alkuvuodesta kerkesimme viettää Kansainvälistä Lasten Syövän päivää 15.2.2020 Joensuun Prismalla, olla Jokipoikien kanssa Sylva ry:n Kanssakulkijana Jokipojat – Koovee ottelussa ja saimme osallistua Lähitapiola Idän vieraina pesäpallo-otteluun JoMa – KiPa Joensuun Areenalla. Pesäpallo-ottelussa saimme vastaanottaa Lähitapiola Idän lahjoituksen yhdistyksemme perheiden tukemiseksi.

Keväällä muistimme peli ja herkku -lahjoituksin  Pohjois-Karjalan keskussairaalan Ilmatar-osastoa, jossa maakunnan alueella syöpää sairastavat lapset ja nuoret käyvät hoidoissa, tutkimuksissa, kontrolleissa sekä veritankkauksilla. Osasto muutti uusiin tiloihin ja sai kauttamme päivityksen lauta-, kortti- ja palapeleihin.

Syyskuussa saimme olla kutsuvieraina Joensuun Mailan JomaVastuu-ottelussa, jonka tuotto tuli lahjoituksena yhdistyksellemme.

Loppuvuodesta muistimme KYSin Lasten- ja nuorten syöpäosastoa herkuilla ja rintanappikoneella. KYS on pääasiallisin hoitopaikka Pohjois-Karjalan alueen syöpää sairastaville lapsille sekä nuorille. Myös perinteisen joulukakku-muistamisen veimme Ilmatar-osaston hoitohenkilökunnalle Pohjois-Karjalan keskussairaalalle.

Sykkyrän Lapsensa syövälle menettäneiden vanhempien ryhmä kerkesi kokoontua vain kerran ennen koronapandemiaa. Muistimme ryhmäläisiä loppuvuodesta joulupaketeilla, joista löytyi Sanoita Surusi-kirja, Tapiiri-muki ja kynttilä.

Sykkyrän Pikkujoulut vietimme etäyhteyksin. Saimme mukaamme itse Joulupukin, joka kiireiden lomassa kerkesi pienelle juhlatauolle. Ilja Teppo liittyi joukkoomme meitä laulattaen ja mahtavine kappaleinensa. Myös tukijoitamme Lähitapiola Idästä saimme juhlaan mukaan. Ohjelmassa oli näiden lisäksi jouluvideoterveisiä KYSin Lasten- ja nuorten syöpätautien osastolta, Sairaalaklovneilta ja Jomalta, sekä bingoa ja musiikkiesityksiä. Huippubingossa voitti tietenkin kaikki! Joulupukille sateli lapsilta kysymyksiä ja herkkulahjakortein ostamassa käydyt herkut naposteltiin ohjelman lomassa. Näin vietimme yhdessä ikimuistoiset Pikkujoulut 2020.

Suuret kiitokset poikkeuksellisesta vuodesta jäsenperheille ja kaikille Sykkyrän yhteistyökumppaneille sekä tukijoille <3

Uuteen vuoteen 2021 Sykkyrä lähtee tähtäimessä verkkovälitteinen toiminta ja toiveena koronatilanteen hellittäminen jossain vaiheessa niin, että pääsemme järjestämään tapahtumia taas myös lähitapaamisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *